Monday, May 08, 2006

Atacamas


Deze week zijn we met een leraar naar Atacamas aan de zee getrokken. We wilden eens een andere omgeving rond ons. We zijn via een omweg naar de kust getrokken. Via Ibarra naar San Lorenzo (foto) en daar de boot op. Bijna drie uur op de "bus" door het mangrovewoud.
De volgende dagen doorgebracht op het strand en in de ochtend lessen gevolgd. En vooral heel lui geweest. Uit het koude Quito weg zijn en in een hitte belanden, wat doe je dan anders. Na drie dagen les zijn we voor de laatste dag terug bergop getrokken. Naar Mindo.

Mindo ligt in het Bosque Nublado en je zit daar letterlijk in de wolken. Heel vochtig en de gehele tijd regenen. En nog eens warm bovenop. Wel een prachtige natuur. Met collibriĀ“s die rond je oren komen zoeven en een hondertal andere vogels waarvan ik de naam niet ken. Heel veel tijd hadden we wel niet om de streek te verkennen. Na een zeven dagen onderweg te zijn was iedereen platzak en in het midden van niets kan je nog steeds geen geld afhalen. Dat is soms wel iets dat geld hier. Iedereen hier is verliefd op de kleine briefjes en muntstukjes. Hun cambio. Ze kunnen je soms heel giftig aankijken als je met een briefje van vijf dollar je eten van twee dollar wil betalen!! Dan kun je je wel voorstellen hoe ze kijken als je zoals wij vaak doen, met twintig dollar betaalt. Heel hun spaarpot van cambio in onze zak. Vaak lopen ze nog eens naar de overkant van de straat om een briefje van tien.
Iedereen zat zonder dus zijn we met ons laatste geld de bus opgestapt terug naar Quito.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home